The overall architecture - the cold bathhouse 1:400
The in-zoomed architecture - the shower house. 1:20
The in-zoomed architecture - the shower house. 1:20
The in-zoomed architecture - the shower house. 1:20
deconstructing the shower house
The object - the salt-glazed tile. 1:1, Endless variation when combined.
The object - the salt-glazed tile. 1:1, measurements.
The object - the salt-glazed tile. 1:1
The relation - detail
The relation - plan 1:20
The relation - elevation 1:20
Projects

The Water of Winters

An open-air cold bathhouse in Stenungsund, on the west coast of Sweden.

A meeting place for individuals and groups, stripping them of their symbols of identity. Bridging generations and borders and forcing a moment of presence upon them.

The project is based on anthropology, historical and tectonic research and investigating the relation between architecture and design. It includes three phases in different scale; the overall architecture, the in-zoomed architecture and the object.

Additional the project investigates the place-specificity of objects when developed in relation to architecture and what impact the objects has on the architecture.

The salinity of the water in Stenungsund is the highest in Sweden with ~ 35‰. The salt creates a strong impression from the area and when taking a bath. The developed object and its process investigate the effect the salt has on materials, containing both preserving and destroying properties.

The salt-glazed tiles representing the salinity in the sea and its constant changing colours. The measurements of the object effect the measurement of the architecture.

www.kadk.dk


Details